Buecher Wuermer

Sangath- An Architect’s Studio. 1. An Architect’s Studio, Ahmedabad By B.V. Doshi; 2. Architect: B.V. Doshi Location: Thaltej Road,Ahmedabad. Last week, year-old Indian architect Balkrishna Doshi was Sangath is Doshi’s architecture studio and the headquarters of the Vastu Shilpa. FROM BALKRISHNA DOSHI: Sangath is the architect’s own studio. In Sanskrit, Sangath means “moving together”. There is an easy flow of terraces, reflecting.

Author: Voodoorisar Tekasa
Country: Bolivia
Language: English (Spanish)
Genre: Career
Published (Last): 27 September 2007
Pages: 353
PDF File Size: 14.97 Mb
ePub File Size: 14.31 Mb
ISBN: 840-7-50962-145-7
Downloads: 31661
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Tygoshura

In this part of the building the ceiling plane rises creating enclaves of multiple heights, complementing and releasing between them. You can find out more or switch them off if you prefer. Cookies We are using cookies to provide statistics that help us give you the best experience of our site. Dsohi building complex is built around a large courtyard terrace which is the main entrance.

Sangath, Ahmedabad – B. V. Doshi

It is significant that vaulted forms are used in contemporary architecture in both high-tech buildings, such as the Kimbell Museum in Fort Worth Louis I. Passing through the main entrance, the visitor down some stairs into a room covered by a dome and the option to climb a flight of stairs to a height of three levels or go through a small hallway to the office of Doshi is presented and main drafting room. In the entrance courtyard fountain surrounded by dividing pools are located at ground level and landscaped ssngath.

Other similarities are cooling devices Wright in his workshop and research center in Taliesin Westwhich in its architectural approach, adapted to the region, also has similarities with the study and research center Doshi on Ahmedabad.

Doshi used this traditional technique not only to reduce the heat inside the building but also as an important element of the methodology in the use of waste dosji. However, by continuing to use the site without changing settings, you are agreeing to our use of cookies. The facades are covered with tiles or cement and plaster.

  DSS CAHWNET GOV PDF

Air cooling is not achieved by mechanical technology, which in turn is expensive, but by strengthening traditional cooling devices, improved screens cold water through which air is sucked and returned to the interior spaces.

Natural light filters into the interior spaces during the day, while the moon is reflected in ponds and around the porcelain tile overnight. The Sangath complex was built on the periphery of AhmedabadDrive-in Road, also known as Karnavati or Amdavad, the largest city and capital of the state of Gujarat, India.

The architect and urban planner Balkrishna V. The general form exaggerate the details of nature with its rolling hills, spaces such as caves, terraced land and water channels with reflective surfaces, which recall the Salk Institute of Louis Khan.

Architecture is better explained in images Follow us on Instagram! At the end thereof an opening which can be appreciated from the entry site visitor makes sense to recover its location along the main axis. The decor is based on building materials, with the exhibition of prints formwork in concrete ceilings, contrasting with the soft and smooth concrete floor rust colored red.

The structural system is based on poles and combined beams with reinforced concrete slabs. We understand the quality of this translation is not excellent and we are working to replace these with high quality human translations.

The bottom of the vault in the hall of writing is topped with concrete natural light scattering in space. The design studios are in a double height volume topped by two domes. The interiors are characterized by their different shapes and light into different directions.

In the recesses of the vaults of the upper floors, iron and concrete have been used with high insulation materials such as filling with brickwork. Sangath also hopes Balkrishna Doshi create a connection between nature and the individual. The outer skin is covered with tiles fragmented pieces of waste material from a manufacturer. So different in cultural and geographical conditions, the works of each of the two architects are based on a careful study of local conditions and values.

  LIBRO DE DERECHO FISCAL DE ADOLFO ARRIOJA VIZCAINO PDF

Some of the outer surfaces of the yard including arched ceilings are coated with irregular pieces of white tiles. The two units are facing the entrance courtyard feature a triple height and house on the ground floor architectural design office, a conference room, lounge and a service area. Some of the buildings have sunk below ground level to certain ceilings domes rise only to eye level.

Sangath, Ahmedabad – B. V. Doshi – The Archi Blog

The dominant architectural forms in the complex are the vaulted, which are obtained from a combination of local traditions and materials with historical examples culturally prefigured such as temples or traditional headgear Hindus.

Doshi Indian is one of the most recognized and influential people of his country, but beyond that, their cultural theories and philosophical teachings have placed in a prominent position in the international scene. Obviously, these architectural elements are also able to serve contemporary needs in various applications.

Including a space with flat roof allows natural light until the end of the vaulted areas. These determinants joined resulting in a complex new design to which must be added the unevenness in the main study, below ground level and the dynamic interconnection of closed spaces both inside and out, giving the vaults a dominant presence.

Sangath – Data, Photos & Plans – WikiArquitectura

Rainwater is channeled through the vaults smooth, round and deposited in the troughs. Perpendicular to this wing a block of four units is added, also vaulted.

In the first and second floor spaces of Vastu- Shilpa Foundation and the guest area are located. The hollow interior spaces are isolated by clay within the structure.