Buecher Wuermer

Hermafrodit (mitologija). Iz Wikipedije Hermafrodit (mitologija) na Wikimedijinoj ostavi · Hermaphroditus Kategorije: Grčka mitologija · Rimska mitologija. Iksion (grč. Ἰξίων, Ixiôn) u grčkoj mitologiji bio je jedan od Lapita, tesalski kralj, Antionov ili Flegijin sin; prvi čovjek u povijesti koji je prolio krv svoje rodbine. Robert Graves u svome djelu Grčki mitovi prijedlaže etimologiju Ganimedova imena: γάνυσθαι + μήδεα = radovanje u muževnosti, Ganimed u grčkoj mitologiji.

Author: Nikree Faular
Country: Sri Lanka
Language: English (Spanish)
Genre: Health and Food
Published (Last): 18 May 2008
Pages: 67
PDF File Size: 3.92 Mb
ePub File Size: 12.35 Mb
ISBN: 864-2-82611-987-7
Downloads: 64706
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Mezizil

Open Preview See a Problem? Njena osveta je bila surova.

Dunja Radulov rated it liked it Nov 27, Mida je odrubio glavu berberinu, a onda se ubio od sramote. Want to Read saving…. Neka od njih su Kiknio, Diomed i Liakon.

Pobjegao je na ostrvo Krit, gde se zaposlio kod kralja Minosa. Posle mnogih podviga, Zevs je Herakla odneo na nebo i uvrstio ga u red bogova. Cvijo Dubocanin rated it it was amazing Jul 22, Back to home page. Zato ga je Zeus po slao u Had, a sudije su ga osudile da uz visoku strmu padinu kotrlja ogroman kamen do vrha brda. I thoroughly enjoyed it, especially parts about Iliad and Odyssey.

Comment on this post. Kasnije je poslao majci, da bi joj se osvetio zlatni presto koji je sam napravio. There are no discussion topics on this book yet.

  FUNDAMENTALS OF PHYSICS HALLIDAY 9TH EDITION SOLUTIONS MANUAL PDF

Hermes je bio sin Zevsa i Maje, jedne od Plejada, koju je krasila izuzetna lepota. Sklopljen je sporazum sa Hadom: Quite interesting and complete. I absolutely loved this book.

Mitolpgija im je bila ispod Etne vulkana koji se nalazi na jednom od Liparskih ostrva sjeverne Sicilije. To see what your friends thought of this book, please sign up.

Tako je iz morske pene izronila Afrodita.

Iksion (mitologija)

Boginja je na mutologija bila besna jer ju je jednom video kako se na nekom izvoru kupala naga. Iju,koju je Zevs veoma voleo, pretvorila je u kravu. Neki su autori Kiklope smatrali sinovima divova Hekatonhira, a domovina im je bila Mala Azija. Jul 19, Nenad Cikic rated it really liked it. Prema Homeru bilo ih je nekoliko, ali on poimence spominje samo Podagru “Brzonogu”.

Hermafrodit (mitologija)

Tamo su svojim zanosnim pjevanjem mamile mornare na obalu, gde bi ih davile i iz njihovog tijela isisavale krv. Iz ovih avantura, Zevs je dobio mnogo druge djece, bogove, polubogove i heroje. I think that anyone that mifologija fairy tails as a child would enjoy this book. Lists with This Book. Afrodita je imala ljubavne veze sa Dionisom i sa Anhisom. Faeton je bio sin Heliosa. Samo se jedan sluga spase bjekstvom.

Hermes je imao mnogo dece, a neka od njih su: Newsletter Subscribe to be notified of future posts. Dec 22, Svetlana rated it it was amazing. Irena added it Nov 20, Not only that you learn a lot about ancient Greek gods, something about the Trojan war and Odysseus’s journey, mitologiua book is also very well illustrated.

  AMORTAJADA BOMBAL PDF

Svetog bijelog bika stvorio j. Ko god bi je pogledao pretvorio bi se u kamen. Ela “Goropadna” i Okipeta “Brzoleta”. Dan kada je Toma neveru zamenio verom! Thanks for telling us about the problem. Hefest je bio i hrom i o tome keko se povredio postoje dve verzije: Refresh and try again. Subscribe to newsletter To be informed of the latest articles, subscribe:.

“GRČKA MITOLOGIJA” – Misterije i Mitovi

October 16Written by Werevolf. Minotaur je boravio u lavirintu mitoloyija Kreti koji je napravio Dedal. Faeton Faeton je bio sin Heliosa, Boga Su nca. Iako je bila udata za hromog boga Hefesa, bila je je i u ljubavnoj vezi sa Aresom. Lov na Kalidonskog vepra. Ognjen Obradovic rated it really liked it Apr 22, Duboko u valovima stoji njegova kristalna palata Ega.